Infrarood sauna

Infrarood sauna

Infrarood sauna’s zijn uniek vanwege hun innovatieve benadering van warmtetherapie en geven een moderne draai aan de traditionele sauna-ervaring. In tegenstelling tot traditionele sauna’s die de lucht om je heen verwarmen, gebruiken infrarood sauna’s infraroodlampen om je lichaam rechtstreeks te verwarmen. Het infrarode licht dat deze sauna’s uitstralen dringt door in de huid en heeft verschillende onderscheidende eigenschappen. Meer info over de sessieduur van een infraroodsauna

 • Diepe penetratie: Infrarood sauna’s hebben de onderscheidende eigenschap dat ze diep in het lichaam kunnen doordringen, waardoor ze de thermische energie in de kern effectiever kunnen verhogen dan traditionele sauna’s.
 • Ontgifting en genezing: De infrarood warmte in deze sauna’s is ontworpen om het lichaam te ontgiften en de genezing te bevorderen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar algehele wellness voordelen.
 • Stemmingsverbetering: Gebruikers van infrarood sauna’s melden stemming verbeterende effecten, die kunnen bijdragen aan een verbeterd gevoel van welzijn en ontspanning.
 • Circulatieverbetering: Infrarood sauna verwijd de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop in het hele lichaam toeneemt. Deze verbeterde bloedsomloop kan helpen om afvalstoffen af te voeren en de algehele lichaamsfuncties te ondersteunen.
 • Spierherstel: Infrarood sauna’s met een volledig spectrum bieden unieke wellness voordelen, zoals een verbeterd spierherstel, wat met name gunstig kan zijn voor sporters en fitnessliefhebbers.
 • Voordelen voor de huid: Infrarood sauna’s staan erom bekend dat ze de huid laten stralen en gloeien, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die de gezondheid van hun huid willen ondersteunen.
 • Onzichtbaar infrarood licht: In tegenstelling tot traditionele sauna’s werken infrarood sauna’s door het uitzenden van infrarode straling of licht, dat onzichtbaar is voor het menselijk oog en een andere warmte-ervaring geeft.
 • Thermische energie: Door de onderscheidende eigenschap dat infrarood sauna’s niet door het water van het lichaam worden opgevangen, kunnen ze diep doordringen en de thermische energie in de kern effectief verhogen.

De unieke eigenschappen van infrarood sauna’s maken ze een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een moderne benadering van warmtetherapie en algeheel welzijn. Het is belangrijk dat mensen die het gebruik van infrarood sauna’s overwegen, contact opnemen met professionals in de gezondheidszorg om er zeker van te zijn dat deze vorm van therapie aansluit bij hun specifieke gezondheidsbehoeften en -doelen.

Infrarood sauna voor fibromyalgie

Soorten infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s zijn er in verschillende soorten, elk met een specifieke golflengte van infraroodwarmte. Hier volgt een gedetailleerd overzicht van de verschillende soorten infrarood sauna’s:

 • Nabij-infrarood sauna’s: Deze sauna’s stralen infrarode golflengtes uit, die bekend staan om hun potentiële huid verjongende en wond helende effecten. Het nabij-infrarood licht kan de huid binnendringen en kan voordelen hebben voor celregeneratie en collageenproductie.
 • Midden-infrarood sauna’s: Midden-infrarood sauna’s maken gebruik van midden-infrarode golflengten, die in vergelijking met nabij-infrarood licht dieper in de lichaamsweefsels kunnen doordringen. Deze diepere penetratie kan bijdragen aan een betere doorbloeding, verlichting van pijn en ontspanning van de spieren.
 • Infrarood sauna’s: Ver-infrarood sauna’s zenden ver-infrarode golflengten uit, die een zachte, kalmerende warmte kunnen produceren die door het lichaam kan worden opgenomen. Ver-infrarood licht wordt vaak in verband gebracht met voordelen als ontgifting, verbeterde stofwisseling en ontspanning.
 • Volspectrum infrarood sauna’s: Infrarood sauna’s met een volledig spectrum bevatten alle drie de infrarode golflengtes: dichtbij, midden en ver. Deze allesomvattende aanpak biedt een breed scala aan potentiële voordelen voor de gezondheid, schuift aspecten als huidgezondheid, pijnverlichting, ontspanning en ontgifting naar voren.
 • Koolstofverwarming: Sommige infrarood sauna’s zijn voorzien van koolstofverwarmers die langgolvige infraroodwarmte produceren. Koolstofverwarmers worden gewaardeerd om hun veiligheid, efficiëntie en vermogen om een zachte maar krachtige warmte af te geven. Ze staan bekend om hun vermogen om een comfortabele sauna-ervaring te creëren.
 • Combinaties van infraroodverwarmers: Bepaalde infrarood sauna’s bieden combinaties van nabij-, midden- en ver infrarood verwarmingselementen. Deze aanpak is erop gericht om gebruikers de gecombineerde voordelen van verschillende infrarode golflengtes te bieden, voor een veelzijdige en aangepaste sauna-ervaring.
 • Full-spectrum infraroodstralers: Full-spectrum infraroodstralers stralen alle drie de infrarode golflengtes uit – dichtbij (IR-A), midden (IR-B) en veraf (IR-C). Deze kachels zijn ontworpen om een allesomvattende saunabeleving te bieden, met een reeks potentiële gezondheidsvoordelen die met elk type infrarood licht geassocieerd worden.
 • Nabij vs Ver infrarood sauna’s: Sommige sauna’s zijn ontworpen om zowel nabij als ver infrarood golflengtes te gebruiken, en bieden zo een evenwichtige aanpak om de unieke voordelen van elk type infrarood licht te benutten.

Als u een infrarood sauna overweegt te kopen, is het belangrijk om de specifieke voordelen van elk type infrarood licht te begrijpen en hoe deze aansluiten bij uw wellness doelen. Op basis van uw voorkeuren en gewenste gezondheidsresultaten kunt u een geïnformeerde keuze maken voor het type infrarood sauna dat het beste bij uw behoeften past.


Gezondheid en infrarood sauna

Infrarood sauna’s worden in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen voor mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen, die worden ondersteund door onderzoek en studies. Bij het bekijken van de mogelijke gezondheidsaandoeningen die baat kunnen hebben bij het gebruik van een infrarood sauna, is het belangrijk op te merken dat, hoewel infrarood sauna’s therapeutische voordelen kunnen bieden, mensen altijd een professional uit de gezondheidszorg moeten raadplegen voordat ze het saunagebruik in hun wellness routine opnemen, vooral als ze reeds bestaande gezondheidsaandoeningen hebben. Een infrarood sauna helpt bij fibromyalgie.

 • Gezondheid van het hart: Van infrarood sauna’s is aangetoond dat ze de gezondheid van het hart ondersteunen door ontspanning te bevorderen, de bloedsomloop te verbeteren en mogelijk te helpen bij stressmanagement. Dit kan gunstig zijn voor mensen met hart- en vaatproblemen.
 • Beheersing van de bloeddruk: Onderzoek suggereert dat het gebruik van infrarood sauna’s de bloeddruk kan helpen verlagen, wat voordelig kan zijn voor mensen die te maken hebben met hoge bloeddruk of die hun cardiovasculaire gezondheid willen verbeteren.
 • Pijnbestrijding: Infrarood sauna therapie is in verband gebracht met mogelijke verlichting van spierpijn, gewrichtspijn en algemeen ongemak. Ook helpt het tegen rugpijn waardoor het gunstig is voor mensen met aandoeningen zoals artritis of problemen met het bewegingsapparaat.
 • Huidaandoeningen: De diepe warmte die wordt opgewekt door infrarood sauna’s kan bijdragen aan een betere gezondheid van de huid, wat verlichting kan bieden voor mensen met bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis.
 • Stressvermindering: Infrarood sauna’s staan bekend om hun vermogen om ontspanning op te wekken en te helpen bij stressbeheersing, wat vooral voordelig kan zijn voor mensen met chronische stress of angst. Ook is een infrarood sauna goed tegen vermoeidheid
 • Herstel van inspanning: Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van infrarood sauna’s kan helpen bij het herstel na de inspanning, waardoor spierpijn kan worden verminderd en de algehele hersteltijd kan worden verlengd voor mensen die fysieke activiteiten ondernemen.
 • Vermindering van ontstekingen: Infrarood sauna’s worden in verband gebracht met een vermindering van ontstekingen, wat potentiële voordelen kan bieden voor mensen die te maken hebben met ontstekingsaandoeningen zoals reumatoïde artritis of fibromyalgie.
 • Gezondheid van de luchtwegen: De warmte en stoom in sauna’s kunnen helpen bij de ademhalingsfunctie, wat verlichting kan bieden voor mensen met bepaalde aandoeningen aan de luchtwegen zoals sinuscongestie of bronchitis.

Samenvattend: hoewel infrarood sauna’s veelbelovend zijn in het bieden van verschillende gezondheidsvoordelen voor mensen met specifieke gezondheidsproblemen, is het essentieel dat mensen advies inwinnen bij hun zorgverlener voordat ze saunatherapie in hun wellnessprogramma opnemen.


Infrarood sauna gebruiken

Infrarood sauna’s worden steeds populairder vanwege de vele gemelde voordelen voor de gezondheid. Deze voordelen variëren van een betere bloedsomloop en spierherstel tot stressverlichting en een betere slaap. Een vraag die echter vaak opduikt is hoe vaak je een infrarood sauna moet gebruiken om deze voordelen te ervaren?

 • Regelmatig gebruik: Om de voordelen van een infrarood sauna volledig te benutten, wordt regelmatig gebruik aanbevolen. Dit betekent niet dat dagelijkse sessies nodig zijn, maar regelmaat is wel belangrijk. Voor de meeste mensen is 3-4 keer per week een sauna een goed uitgangspunt.
 • Individuele tolerantie: Ieders lichaam reageert anders op warmtetherapie. Sommigen vinden dagelijkse sessies heilzaam, terwijl anderen misschien een dag of twee tussendoor nodig hebben om te herstellen. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de frequentie daarop af te stemmen.
 • Op conditie gebaseerde frequentie: De frequentie kan ook afhangen van de specifieke gezondheidstoestand die je probeert aan te pakken. Als u de sauna bijvoorbeeld gebruikt voor spierherstel na de training, wilt u hem misschien vaker gebruiken dan iemand die hem vooral gebruikt voor ontspanning.
 • Begin langzaam: Als infrarood sauna’s nieuw voor je zijn, kun je het beste langzaam beginnen. Begin met een of twee sessies per week en verhoog de frequentie geleidelijk naarmate je lichaam aan de warmte went.
 • Duur van de sessie: De duur van elke sessie kan ook van invloed zijn op hoe vaak je de sauna moet gebruiken. De meeste experts raden sessies van 15-20 minuten aan om mee te beginnen en die na verloop van tijd geleidelijk op te voeren naar 30-40 minuten.
 • Reeds bestaande aandoeningen: Als je een reeds bestaande gezondheidstoestand hebt, is het raadzaam om met een zorgprofessional te overleggen voordat je met een regelmatige saunaroutine begint. Zij kunnen u advies geven over de juiste frequentie en duur van de sessies.
 • Hydratatie is cruciaal: Ongeacht hoe vaak u de sauna gebruikt, gehydrateerd blijven is essentieel. Drink altijd voldoende water voor en na elke saunagang om het vocht dat u verliest door zweten te vervangen.
 • Rustdagen: Net als elke andere vorm van therapie of lichaamsbeweging heeft uw lichaam tijd nodig om te rusten en te herstellen. Rustdagen opnemen in uw saunaroutine kan overbelasting en uitdroging helpen voorkomen.

Tot slot kan de frequentie van het gebruik van infrarood sauna’s sterk variëren, afhankelijk van de individuele tolerantie, specifieke gezondheidsdoelen en andere factoren. Het is altijd het beste om langzaam te beginnen, naar uw lichaam te luisteren en uw routine zo nodig aan te passen. Regelmatig gebruik, in combinatie met de juiste hydratatie en rust, kan u helpen de voordelen van infrarood sauna sessies te maximaliseren.