Hottub prijs

Wat kost een hottub voor in de tuin?

De kostprijs van een hottub voor je tuin kan sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren zoals het type hottub, de installatiekosten en het onderhoud. Hier is een overzicht van wat je kan verwachten uit te geven:

 • Type hottub: De belangrijkste factor die de kostprijs van een hottub beïnvloedt, is het type dat je kiest.
 • Installatiekosten: Ook de installatie kan de totale kostprijs van je hottub opdrijven. Bovengrondse hottubs zijn over het algemeen minder duur om te installeren dan ingegraven modellen. Sommige hottubs kan je gewoon inpluggen en met water vullen, maar bij andere moet je misschien de elektriciteit en het loodgieterswerk doen, wat de installatie kost verhoogt.
 • Onderhoud en gebruik: Na de eerste aankoop en installatie moet je rekening houden met lopende kosten. Dit zijn onder andere de kosten van chemicaliën om het water schoon te houden, vervangende filters en de verhoging van je elektriciteitsrekening. 
 • Grootte en capaciteit: De grootte van de hottub kan ook een invloed hebben op de kosten. Grotere hottubs waar meer mensen in kunnen, zijn meestal duurder dan kleinere modellen. Het aantal jets en de kwaliteit van de zitplaatsen in de hottub kunnen de prijs ook beïnvloeden.
 • Kenmerken: Extra features kunnen de prijs van een hottub verhogen. Denk maar aan LED-verlichting, hoogwaardige geluidssystemen, geavanceerde waterzuivering systemen of hydrotherapie jets.
 • Materialen: De materialen die gebruikt worden bij de bouw van de hottub kunnen ook de prijs beïnvloeden. Hoogwaardige materialen zoals acryl zijn duurzaam en gaan lang mee, maar ze kunnen ook de prijs van de hottub opdrijven.
 • Energie-efficiëntie: Energie-efficiëntere modellen zijn misschien duurder maar op lange termijn kan je er geld mee besparen. Zoek naar modellen met volledige schuimisolatie en hoogwaardige afdekkingen om de warmte binnen te houden. Lees meer over het verwarmen van een hottub
 • Locatie: Tot slot kan je geografische locatie de kostprijs van een hottub beïnvloeden. De leverings- en installatiekosten kunnen hoger liggen in bepaalde gebieden en de lokale wetgeving kan extra veiligheidsvoorzieningen of installatieprocedures vereisen, wat de totale kostprijs kan opdrijven.

Hoewel de kostprijs van een hottub voor je tuin sterk kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, kan je toch een paar honderd tot enkele duizenden euro’s verwachten. Het is de moeite waard om wat onderzoek te doen en al deze factoren in overweging te nemen voor je tot aankoop overgaat. Een hottub van X-Trend is een goede keuze. 

Hottub prijs

Verschillende types hottubs voor in de tuin

hottubs zijn een prachtige aanwinst voor elke tuin en bieden een ontspannende en therapeutische ruimte om tot rust te komen. Er zijn verschillende soorten hottubs beschikbaar, elk met verschillende eigenschappen en voordelen.

 • Zwemspa’s: Deze zijn perfect voor zowel ontspanning als lichaamsbeweging. Zwemspa’s, ook gekend als omheinde zwembaden, laten je toe om te zwemmen of gewoon te luieren. Ze zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een hottub die ook dienst doet als trainingsruimte.
 • Compacte hottubs: Als de ruimte in je tuin beperkt is, zijn compacte hottubs een ideale optie. Ondanks hun kleinere formaat bieden ze alle voordelen van een hottub van ware grootte, zoals krachtige jets en comfortabele zitplaatsen.
 • Draagbare hottubs: Deze hottubs kan je makkelijk verplaatsen, zodat je de locatie kan aanpassen aan je behoeften of voorkeuren. De meeste draagbare hottubs zijn ook makkelijk te installeren en te demonteren.
 • In-grond hottubs: Zoals de naam al zegt, worden deze hottubs in de grond ingebouwd. Ze zien er vaak strak en naadloos uit en kunnen worden aangepast aan je tuinontwerp.
 • Rotatiegegoten hottubs: Deze hottubs zijn gemaakt uit één stuk kunststof en zijn duurzaam en relatief licht. Ze zijn ook betaalbaarder dan veel andere types.
 • Houten hottubs: Deze brengen een rustieke, natuurlijke esthetiek naar je tuin. Houten hottubs zijn meestal gemaakt van cederhout of sequoia en kunnen traditioneel of elektrisch verwarmd worden.
 • Acryl hottubs: hottubs van acryl staan bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen slijtage en zijn er in verschillende vormen en maten. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 • Opblaasbare hottubs: Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, overweeg dan opblaasbare hottubs. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en af te breken, waardoor ze een handige keuze zijn voor wie een tijdelijke hottub wil.

Denk eraan dat je bij het kiezen van een hottub voor je tuin rekening moet houden met factoren zoals de beschikbare ruimte, je budget en je specifieke wensen. Elk type hottub heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus doe goed onderzoek voor je een beslissing neemt.


hottub voor in de tuin kopen

Investeren in een hottub voor in de tuin kan je buitenruimte omtoveren tot een persoonlijke oase van ontspanning en verjonging. Het is echter cruciaal dat je een weloverwogen beslissing neemt over waar je deze belangrijke aankoop doet. Verschillende verkopers bieden een breed gamma hottubs aan, elk met hun eigen kenmerken, afmetingen en prijzen. In deze gids vind je enkele van de beste plaatsen om een hottub te kopen.

Online verkopers

Een handige optie om een hottub te kopen is online. Op deze platforms vind je een ruime keuze aan hottubs van verschillende fabrikanten, zodat je de kenmerken kan vergelijken, reviews kan lezen en vaak ook kan genieten van een scherpe prijs. Bovendien geven de meeste online verkopers gedetailleerde productbeschrijvingen en specificaties, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen zonder je huis te verlaten.

Doe-het-zelf winkels

Doe-het-zelf winkels zijn ook een uitstekende plek om een hottub te kopen. In deze winkels staan meestal verschillende modellen uitgestald, zodat je de hottub kan bekijken en soms zelfs testen voor je tot aankoop overgaat. Je krijgt ook deskundig advies van winkelmedewerkers, die je kunnen helpen om de juiste hottub te kiezen op basis van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Speciaalzaken

Spawinkels verkopen hottubs en aanverwante accessoires. Daarom hebben ze vaak een ruime keuze aan modellen en merken van hoge kwaliteit. Bovendien heeft het personeel in deze winkels meestal veel kennis over de producten en kan het waardevolle raad en advies geven. Sommige speciaalzaken bieden ook installatie diensten aan, zodat je hottub correct en veilig geïnstalleerd is.

Tweedehandsmarkt

Als je een klein budget hebt, is de tweedehandsmarkt misschien de moeite waard. Websites, lokale advertenties en zelfs garageverkoop kunnen bronnen zijn van tweedehands hottubs. Hoewel je deze optie zorgvuldig moet inspecteren om er zeker van te zijn dat de hottub in goede staat is, kan het je veel geld besparen.

Conclusie

Er zijn verschillende plaatsen waar je een hottub kan kopen, elk met zijn eigen voordelen. Of je nu het gemak van online shoppen verkiest, de persoonlijke service van een speciaalzaak of de op maat gemaakte opties van een fabrikant, de perfecte hottub voor je tuin staat daarbuiten op je te wachten.