Gefilterd leidingwater restaurant

Gefilterd leidingwater je restaurant en klanten

Gefilterd leidingwater serveren in je restaurant is niet alleen een zet die laat zien dat je om het milieu geeft, maar het is ook een trefzekere manier om de eetervaring van je klanten te verbeteren. Het is een duidelijk teken van je toewijding aan kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid en het sluit perfect aan bij de waarden van een groeiend deel van de hedendaagse consumenten. Water filteren? Ontdek drinkwatersysteem.

Door leidingwater te filteren zorg je ervoor dat alle mogelijke verontreinigingen die de smaak, geur of veiligheid van het water kunnen beïnvloeden worden verwijderd. Dit is om een aantal redenen belangrijk in een restaurantomgeving:

 • Verbeteren van de smaak: Door je leidingwater te filteren kun je de smaak ervan aanzienlijk verbeteren. Je ontdoet je van chloor, bepaalde chemicaliën en organische verbindingen die mogelijk in het water zitten. Dit betekent dat je klanten een veel aangenamere drinkervaring krijgen die de gerechten in je restaurant aanvult in plaats van ze te ondermijnen.
 • Voordelen voor de gezondheid: Gefilterd water vermindert de aanwezigheid van schadelijke stoffen zoals lood, pesticiden en bacteriën. Dit is cruciaal voor de gezondheid van je klanten en zorgt ervoor dat ze geen potentieel gevaarlijke stoffen met hun eten mee naar binnen krijgen.
 • De planeet helpen: Als je gefilterd leidingwater serveert, verminder je de behoefte aan flessenwater. Dit vermindert plastic afval en de koolstofuitstoot die gepaard gaat met transport. Het is een milieuvriendelijke beslissing die zal aanslaan bij je milieubewuste klanten.
 • Geld besparen: Na verloop van tijd kan het investeren in een eersteklas waterfiltersysteem zelfs goedkoper zijn dan het voortdurend kopen van flessenwater. De besparingen die je maakt, kun je elders in je bedrijf goed gebruiken.
 • Consistentie bij het koken: Het gebruik van gefilterd water bij het bereiden van eten en koken kan ook de smaak en kwaliteit van je gerechten verbeteren. Het zorgt ervoor dat je maaltijden altijd in de smaak vallen bij je klanten.
 • Een positief merk opbouwen: Als je gefilterd leidingwater aanbiedt, laat je zien dat je restaurant zich inzet voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit versterkt je imago en maakt je aantrekkelijker voor klanten die deze waarden belangrijk vinden.
 • Afstemmen op smaak: Met hightech filtratiesystemen kun je het mineraalgehalte van je water aanpassen. Dit betekent dat je de smaak kunt aanpassen om perfect bij je menu te passen of om de kwaliteiten van eersteklas flessenwater na te bootsen.
 • Een goede gezondheid en hydratatie bevorderen: Door het drinken van schoon, veilig water aan te moedigen, bevorder je de hydratatie en algehele gezondheid. Dit draagt bij aan een positieve eetervaring.

Door de kwaliteit van hun water op de eerste plaats te zetten, verbeteren restaurants niet alleen de eetervaring van hun klanten. Ze dragen ook bij aan een duurzamere en gezondheidsbewuste voedselindustrie. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om te laten zien dat je geeft om het welzijn van je klanten en de gezondheid van onze planeet. Meer info over drinkwatersysteem.

Gefilterd leidingwater restaurant

Gefilterd water draagt bij tot hygiëne in restaurants

Schoon, gefilterd water is absoluut cruciaal om de normen van een restaurant te handhaven. Het garandeert dat elke stap van de bereiding van eten en drinken water bevat dat vrij is van schadelijke stoffen. Op deze manier zorgen we ervoor dat zowel onze klanten als ons personeel veilig zijn.

 • Drankjes met een betere smaak: Als je chemicaliën zoals chloor en andere deeltjes uit water filtert, smaakt het natuurlijk beter. Dit betekent dat de drankjes die we aan onze gewaardeerde klanten serveren een frisse, pure smaak hebben.
 • Voedselkwaliteit behouden: Door gefilterd water te gebruiken bij het koken houden we de natuurlijke smaken van de ingrediënten intact. Zo voorkomen we smaak- en kleurveranderingen die kunnen ontstaan door onzuiverheden in ongefilterd water.
 • Apparatuur in topvorm houden: Met gefilterd water hopen mineralen en kalk zich minder op in onze keukenapparatuur. Hierdoor blijven ze langer goed werken en hoeven we minder geld uit te geven aan reparaties of vervanging.
 • Minder risico op besmetting: Gefilterd water ontdoet ons van bacteriën en ziekteverwekkers die mogelijk op de loer liggen in leidingwater. Dit verlaagt de kans op door voedsel overgedragen ziekten en zorgt voor een veiligere eetomgeving.
 • Efficiënter schoonmaken: Met gefilterd water zijn vaatwas en oppervlaktereiniging effectiever omdat het vlekken en film veroorzaakt door hard water voorkomt. Dit resulteert in een betere hygiëne.
 • Consistente culinaire hoogstandjes: De kwaliteit van gefilterd water blijft consistent, waardoor onze gerechten en dranken altijd dezelfde geweldige smaak en kwaliteit leveren. Dit kan de algehele eetervaring van onze klanten echt verbeteren.
 • Vertrouwen en klanttevredenheid opbouwen: Als klanten weten dat we overal gefilterd water gebruiken, hebben ze meer vertrouwen in onze hygiënepraktijken. Dit kan betekenen dat ze vaker terugkomen.
 • Voldoen aan wettelijke normen: Het gebruik van gefilterd water helpt ons te voldoen aan de strenge hygiëne- en veiligheidsregels die zijn opgesteld door gezondheidsautoriteiten. Dit zorgt ervoor dat ons restaurant altijd in goede staat blijft.

Investeren in een betrouwbaar waterfiltersysteem is dus een slimme zet voor elk restaurant. Het speelt een grote rol bij het schoonhouden, het tevreden houden van klanten en het voldoen aan gezondheidsvoorschriften. Daarom is het zo belangrijk dat restaurants prioriteit geven aan de kwaliteit van hun water.


Gefilterd water voor een betere smaak

Gefilterd water kan een verrassende invloed hebben op de kwaliteit van je dranken, of het nu koffie, thee, cocktails of zelfs smoothies zijn. De smaak, het aroma en de algehele ervaring van het drinken kunnen aanzienlijk worden beïnvloed door de zuiverheid van het water en het mineraalgehalte.

 • Smaakverbetering: Door chloor, bezinksel en andere onzuiverheden uit het water te filteren, worden de smaak en geur van het water verbeterd. Dit laat de natuurlijke smaken van je drankje doorschijnen zonder gemaskeerd te worden door de smaak van het water zelf.
 • Consistentie is de sleutel: Als je gefilterd water gebruikt, is de kans groter dat de kwaliteit van je dranken consistent blijft. De smaak en samenstelling van leidingwater kan variëren afhankelijk van waar en wanneer je het krijgt, wat de uiteindelijke smaak van je drankje kan veranderen. Gefilterd water geeft je een stabiel startpunt, zodat je drankjes altijd hetzelfde smaken, wat er verder ook gebeurt.
 • Aromatische versterking: Het verwijderen van onzuiverheden verbetert niet alleen de smaak, maar laat ook de delicate aroma’s van dranken als koffie en thee naar voren komen. Dit draagt bij aan de algehele zintuiglijke ervaring van het genieten van een drankje.
 • Balanceren: Sommige filtratiesystemen kunnen het mineraalgehalte in het water aanpassen, wat essentieel is voor het naar boven halen van smaken in dranken zoals koffie. De perfecte balans van mineralen kan de beste smaken uit koffiebonen halen, waardoor je koffie rijker en dieper smaakt.
 • Onderhoud van apparatuur: Het gebruik van gefilterd water kan de levensduur van je drankapparatuur verlengen. Het vermindert kalkaanslag en corrosie veroorzaakt door mineralen en andere stoffen in ongefilterd water. Dit is vooral cruciaal voor apparaten zoals koffiezetapparaten en espressomachines.
 • Voordelen voor de gezondheid: Gefilterd water zorgt, door het verwijderen van verontreinigingen zoals lood, pesticiden en bacteriën, voor gezondere dranken. Dit is vooral belangrijk voor dranken die in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, zoals water of ijsthee.
 • Visueel aantrekkelijk: Voor sommige dranken, zoals ijsthee en luxe cocktails, is helderheid een deel van hun visuele charme. Gefilterd water, vrij van deeltjes, kan de helderheid en het uiterlijk van deze dranken aanzienlijk verbeteren.
 • Groener: Door gefilterd water te gebruiken ben je minder afhankelijk van flessenwater, wat goed is voor het milieu. Deze milieuvriendelijke praktijk garandeert niet alleen drankjes van hoge kwaliteit, maar helpt ook bij het verminderen van plastic afval.

Kortom, het gebruik van gefilterd water bij het bereiden van dranken kan de smaak verbeteren, consistentie garanderen en zowel gezondheid als duurzaamheid bevorderen. Of je nu in de drankenindustrie werkt of gewoon een gepassioneerde thuisbrouwer bent, investeren in een betrouwbaar waterfilter systeem kan de kwaliteit van je dranken aanzienlijk verbeteren.


Gefilterd water met een drinkwatersysteem op restaurant

De trend om gefilterd watersystemen te installeren in restaurants wordt steeds populairder, en om de juiste redenen. Niet alleen verbeteren deze systemen de smaak en kwaliteit van het water, maar ze bieden ook een groene oplossing voor het dilemma van flessenwater. Ze worden een integraal onderdeel van de duurzaamheid inspanningen van de foodservice industrie.

 • Minder plastic, meer leven: Gefilterde watersystemen zijn een zegen als het gaat om het terugdringen van plastic flessen voor eenmalig gebruik, een beruchte boosdoener in de wereldwijde plastic afvalcrisis. Door water rechtstreeks uit deze systemen te schenken, kunnen restaurants de enorme hoeveelheid plastic die gewoonlijk in onze prachtige oceanen en op stortplaatsen terechtkomt, drastisch verminderen.
 • Koolstof voetafdruk verkleinen: De reis van gebotteld water van productie tot afvoer gaat gepaard met een flinke hoeveelheid energie, wat leidt tot ongewenste koolstofuitstoot. Daar staat tegenover dat gefilterde watersystemen minder energie vragen en het transport van zware waterflessen overbodig maken, waardoor de ecologische voetafdruk van het restaurant kleiner wordt.
 • Geen water dat achterblijft: Water in flessen leidt vaak tot ongewenste verspilling van water door ongebruikte porties in weggegooide flessen. Maar met gefilterde watersystemen kunnen restaurants precies de juiste hoeveelheid water serveren, zodat er geen druppel verloren gaat.
 • Minder flessen: Met gefilterde watersystemen kunnen restaurants actief deelnemen aan duurzame praktijken. Door de vraag naar flessenwater te verminderen, kunnen we ook de productie van flessen en de ontginning van grondstoffen voor de productie van flessen verminderen.
 • Besparen om te behouden: Op de lange termijn kunnen gefilterde watersystemen zich vertalen in grote besparingen voor restaurants. De initiële kosten voor het installeren van een filtratie systeem worden over het algemeen gecompenseerd door de besparingen die het gevolg zijn van het niet hoeven kopen, opslaan en weggooien van flessenwater.
 • Ervaring: Het aanbieden van vers gefilterd water is een kleine stap die de eetervaring enorm kan verbeteren. Klanten waarderen de smaak van zuiver, schoon water en waarderen de toewijding van het restaurant aan duurzaamheid.
 • Verbetering van het merk imago: Restaurants die kiezen voor gefilterd watersystemen kunnen hun groene initiatief gebruiken als verkoopargument, milieubewuste klanten aantrekken en zich onderscheiden van de massa.
 • De ontwikkelingen voor blijven: In sommige gebieden wordt de milieuregelgeving strenger en worden bedrijven aangespoord om groen te gaan. Door een gefilterd watersysteem te gebruiken, kunnen restaurants zich aan de regels houden en laten zien dat ze zich inzetten voor het milieu.

Gefilterde watersystemen zijn een win-winsituatie voor restaurants die afval willen verminderen en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Door deze systemen in hun dagelijkse werkzaamheden te integreren, dragen ze niet alleen bij aan het behoud van het milieu, maar plukken ze ook de vruchten van de financiële voordelen en vergroten ze de klanttevredenheid. Het is een positieve stap voor de foodservice industrie, vooral in milieubewuste landen zoals België. Ontdek drinkwatersysteem horeca