Drinkwatersysteem voor restaurant

Drinkwatersysteem voor restaurant

Als je een drinkwatersysteem toevoegt aan je restaurant, is het alsof je een extra kwaliteitslaag toevoegt aan je service. Het betekent niet alleen dat je kristalhelder, vers smakend water serveert, maar het geeft je bedrijfsvoering ook op verschillende manieren een boost. Het is een briljante manier om te laten zien dat je om je klanten en het milieu geeft. Laten we eens kijken naar de voordelen van een drinkwatersysteem in restaurant:

 • Top waterkwaliteit: Een watersysteem is als een persoonlijke bodyguard voor je water, die ervoor zorgt dat het schoon, lekker en vrij van vervelende geurtjes is. Dat is belangrijk in restaurants waar de waterkwaliteit een kop koffie of een gastronomisch gerecht kan maken of breken.
 • Gezondheid en veiligheid op de eerste plaats: Met een watersysteem verwijder je alle schadelijke verontreinigingen, chemicaliën of kleine ongerechtigheden die er niet horen te zijn. Dit is superbelangrijk op plaatsen waar kraanwater misschien niet voldoet.
 • Meer geld op de bank: Een leuk weetje: watersystemen kunnen je geld besparen! Waarom? Omdat je niet constant water in flessen hoeft te kopen. Bovendien bespaar je opslagruimte en het gedoe om al die lege flessen uit te zoeken.
 • Vrienden met het milieu: Door over te stappen op een watersysteem neem je afscheid van een hoop plastic afval en de koolstofuitstoot van het produceren en transporteren van gebotteld water. Het is een geweldige manier om je van je groene kant te laten zien en het milieuvriendelijke imago van je restaurant een boost te geven.
 • Consistente smaak in elk gerecht: De waterkwaliteit kan het geheime ingrediënt in je eten zijn. Met water van topkwaliteit smaken je gerechten altijd precies zoals het hoort, waardoor elke eetervaring gedenkwaardig wordt.
 • Tevreden klanten: Het serveren van zuiver, heerlijk water is een klein detail dat een groot verschil maakt. Het laat je klanten zien dat je kwaliteit serieus neemt en het zorgt ervoor dat ze terugkomen voor meer.
 • Blijf aan de goede kant van de wet: Op sommige plaatsen zijn er strenge regels voor de waterkwaliteit in restaurants. Een watersysteem helpt je om al die wettelijke hokjes aan te vinken en mogelijke problemen te voorkomen.
 • Onderscheid je van de massa: Het hebben van een hightech waterfiltersysteem is een briljant verkoopargument. Het laat zien dat je kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, wat belangrijk is voor milieubewuste eters.

Van Oostende tot Hasselt, het installeren van een drinkwatersysteem in je restaurant brengt een heleboel voordelen met zich mee. Denk aan een betere waterkwaliteit, tevreden klanten, minder milieubelasting en meer besparingen. Het is een slimme zet die je reputatie een boost kan geven en je activiteiten soepeler kan laten verlopen. Dus als je kwaliteit, gezondheid en groen leven serieus neemt, moet een drinkwatersysteem op je to-do lijstje staan.

Drinkwatersysteem voor restaurant

Soorten drinkwatersystemen in restaurants

Restaurants hebben betrouwbare en eersteklas drinkwatersystemen nodig om de gezondheid en het geluk van hun gasten te garanderen. De keuze van een watersysteem hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de plaatselijke watervoorziening, de grootte van het restaurant en de specifieke waterbehoeften voor koken, drinken en schoonmaken. Laten we eens kijken naar de soorten drinkwatersystemen die vaak in restaurants worden gebruikt:

 • Point-of-entry systemen: Dit zijn de systemen die het water behandelen op de plek waar het het restaurant binnenkomt, zodat al het water dat in het restaurant wordt gebruikt, of het nu is om te koken, schoon te maken of te drinken, wordt behandeld. Ze zijn perfect voor een grondig beheer van de waterkwaliteit.
 • Systemen voor punt gebruik: Deze systemen worden geïnstalleerd op aangewezen punten, zoals gootstenen in de keuken of waterdispensers, en behandelen water precies daar waar het wordt gebruikt. Ze zijn ideaal om specifieke problemen met de waterkwaliteit aan te pakken, zoals het verwijderen van vervuilende stoffen of het verbeteren van de smaak en geur om te drinken of te koken.
 • Omgekeerde osmose (RO) systemen: RO-systemen zijn super effectief in het verwijderen van een breed spectrum aan verontreinigingen, waaronder deeltjes, bacteriën, virussen en opgeloste mineralen. Ze worden vaak gebruikt om de beste kwaliteit water te garanderen voor koken en drinken.
 • Koolstoffiltratie systemen: Deze systemen maken gebruik van actieve koolfilters om chloor, chemicaliën, smaken en geuren uit het water te verwijderen. Ze worden vaak gebruikt om de esthetische kwaliteit van water voor klanten te verbeteren.
 • Ultraviolet (UV) zuivering: UV-systemen gebruiken ultraviolet licht om water te zuiveren door bacteriën, virussen en andere micro-organismen te vernietigen. Ze worden gebruikt in restaurants om microbiologisch veilig drinkwater te garanderen zonder chemicaliën te gebruiken.
 • Bezinksel filters: Sediment filters hebben als taak om zwevende deeltjes en vaste deeltjes uit het water te verwijderen. Ze vormen meestal de eerste verdedigingslinie in een systeem voor waterbehandeling en beschermen andere waterbehandeling apparaten tegen verstoppingen of schade.
 • Antikalk systemen: Deze systemen worden ingezet om kalkaanslag in watergebruikende apparaten en leidingen door hard water te voorkomen. Ze zijn cruciaal in gebieden met hard water om de levensduur van keukenapparatuur te verlengen en een efficiënte werking te garanderen.
 • Waterverzachters: Waterverzachters worden gebruikt om hardheidsmineralen uit het water te halen, waardoor kalkaanslag wordt voorkomen en het water beter geschikt wordt voor schoonmaken en wassen. Ze zijn van vitaal belang in gebieden met hard water om de efficiëntie van schoonmaakprocessen en de kwaliteit van gekookt voedsel te behouden.

Bij het kiezen van het juiste drinkwatersysteem voor een restaurant moet je een afweging maken tussen de plaatselijke waterkwaliteit, de specifieke behoeften van de locatie en de gewenste mate van waterbehandeling. Het combineren van verschillende soorten systemen, zoals punt-invoer of punt-gebruik met gespecialiseerde behandelingen zoals RO, UV of koolstoffiltratie, kan uitgebreide oplossingen bieden voor de waterkwaliteit. Het is verstandig voor restaurants om contact op te nemen met professionals op het gebied van waterbehandeling om het meest geschikte systeem voor hun specifieke behoeften te vinden en te installeren, zodat de veiligheid en tevredenheid van hun klanten gegarandeerd is.


Waterfilters voor restaurants

Als je een restaurant runt en de kwaliteit van je service wilt verbeteren en tegelijkertijd duurzaamheid in de gaten wilt houden en wat geld wilt besparen, dan is investeren in een drinkwatersysteem misschien net de meesterzet die je nodig hebt. Deze systemen, vaak uitgerust met filtratie- en koolzuurfuncties, hebben een heleboel voordelen die de efficiëntie van je restaurant echt een boost kunnen geven en je klanten nog meer tevreden kunnen stellen. Hier lees je hoe deze slimme zet je restaurant kan helpen geld te besparen:

 • Minder flessen: Zeg maar dag tegen de eindeloze cyclus van water in flessen kopen, opslaan en weggooien. Met een drinkwatersysteem kun je je afhankelijkheid van flessenwater drastisch verminderen. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar het geeft je groene imago ook een boost door minder plastic afval.
 • Lagere operationele kosten: Het beheren van een voorraad gebotteld water betekent veel bestellen, ontvangen, opslaan en afval verwerken. Dat is een kostbare aangelegenheid. Maar een drinkwatersysteem stroomlijnt deze activiteiten, waardoor je bespaart op arbeidskosten en afvalverwijdering.
 • Energie besparen: Water in flessen opslaan betekent energie gebruiken om het gekoeld te houden. Daar staat tegenover dat moderne drinkwatersystemen energiezuinig zijn – veel systemen hebben zelfs een energiebesparende stand. Je zult dus in een mum van tijd lagere elektriciteitsrekeningen zien.
 • Ruimte vrijmaken: Als je geen flessenwater meer hoeft op te slaan, heb je meer ruimte om mee te spelen. Je kunt deze extra ruimte gebruiken om meer inkomsten te genereren of om de inrichting en het design van je restaurant te verfraaien.
 • Waterkosten onder controle houden: Met een drinkwatersysteem kun je je waterverbruik goed in de gaten houden, waardoor de energierekening voorspelbaarder wordt. Dit is vooral handig als je in een regio woont waar water niet goedkoop is.

Door te investeren in een drinkwatersysteem kies je voor een allesomvattende aanpak om kosten te besparen, van het terugdringen van de kosten voor flessenwater tot het verbeteren van de operationele efficiëntie en het tevreden stellen van klanten. Voor Belgische restaurants die hun bedrijfsvoering willen moderniseren en milieubewuste klanten willen aantrekken, is dit een slimme, vooruitdenkende zet.


Hoe drinkwatersysteem voor restaurant kiezen

Bij het kiezen van het perfecte drinkwatersysteem voor je restaurant gaat het niet alleen om de smaak van je koffie of thee. Het gaat er ook om dat je voldoet aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en dat je de algehele eetervaring voor je klanten verbetert. Het kan aanvoelen als een doolhof met zoveel keuzemogelijkheden, maar inzicht in je unieke behoeften kan je helpen om de juiste oplossing te vinden.

 • Capaciteit: Om te beginnen moet je weten hoeveel water je restaurant dagelijks gebruikt. De grootte en capaciteit van je systeem hangen hiervan af. Als je een drukke zaak hebt, heb je misschien een systeem nodig dat een hoger volume aankan.
 • Waterkwaliteit: Vervolgens wil je de kwaliteit van je plaatselijke water controleren. Zaken als hardheid, chloorgehalte en mogelijke verontreinigingen bepalen welk systeem je nodig hebt. Misschien is het basisfiltratie, misschien omgekeerde osmose, of misschien heb je iets nog geavanceerders nodig.
 • Onderhoud en gebruiksgemak: Zoek een systeem waar je geen hoofdpijn van krijgt. Ideaal is iets gebruiksvriendelijk dat niet voortdurend aandacht nodig heeft. Eenvoudig filters vervangen en eenvoudig schoonmaken zorgen ervoor dat je systeem langer goed blijft werken.
 • Energie-efficiëntie: Je runt een bedrijf, dus operationele kosten zijn belangrijk. Probeer een energiezuinig systeem te vinden – veel moderne opties verbruiken minder elektriciteit maar filteren nog steeds uitstekend.
 • Gezondheids- en veiligheidsnormen: Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je voldoet aan alle lokale gezondheids- en veiligheidsregels. Zoek naar certificeringen die aantonen dat het systeem effectief verontreinigingen kan verwijderen en de waterkwaliteit kan verbeteren.
 • Verbetering van smaak en geur: Een systeem dat water beter laat smaken en ruiken kan de eetervaring echt verbeteren. Dit is super belangrijk als je water rechtstreeks aan klanten serveert of gebruikt bij de bereiding van eten en drinken.
 • Kosteneffectiviteit: Hoewel de initiële kosten belangrijk zijn, moet je ook denken aan de kosten op lange termijn, zoals onderhoud, filtervervangingen en energieverbruik. Soms kan iets meer betalen in het begin leiden tot besparingen op de lange termijn dankzij efficiëntie en duurzaamheid.
 • Installatie en benodigde ruimte: Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, denk na over waar je dit systeem gaat plaatsen. Sommige hebben meer ruimte nodig of speciale leidingen, dus zorg ervoor dat je er een kiest die goed past binnen de fysieke grenzen van je restaurant.

Bij het vinden van het juiste drinkwatersysteem gaat het om de balans tussen kwaliteit, efficiëntie en kosten. Als je deze punten in gedachten houdt, ben je al een heel eind op weg om je klanten veilig, lekker water te serveren en hun eetervaring te verbeteren. Als je wat extra begeleiding nodig hebt, is het altijd een goed idee om te praten met een waterbehandeling deskundige die je advies kan geven dat is afgestemd op de specifieke behoeften en omstandigheden van je restaurant.