Drinkwatersysteem kopen restaurant

Drinkwatersysteem of waterkoeler voor restaurant kopen

Als je erover denkt om een drinkwatersysteem of waterkoeler in je restaurant te installeren, zijn er een heleboel redenen waarom dit een geweldig idee is. Dit is het belangrijkste:

 • Betere hygiëne: Een drinkwatersysteem of waterkoeler betekent dat iedereen – klanten en personeel – kan genieten van schoon en veilig water. Dit helpt om je zaak vlekkeloos en kiemvrij te houden.
 • Tevreden klanten: Er gaat niets boven een glas vers water van hoge kwaliteit als aanvulling op een maaltijd. Door dit aan te bieden, verbeter je zeker de eetervaring van je klanten, waardoor ze eerder terugkomen voor meer.
 • Voldoen aan gezondheidsnormen: Er zijn regels en voorschriften die voorschrijven dat restaurants schoon drinkwater moeten leveren. Met een watersysteem of waterkoeler laat je zien dat je aan deze eisen voldoet en bespaar je jezelf mogelijke boetes of straffen.
 • Groen gaan: Kiezen voor een drinkwatersysteem of -koeler betekent minder afhankelijkheid van plastic flessen voor eenmalig gebruik. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om je steentje bij te dragen aan het verminderen van plastic afval en het milieu te helpen.
 • Geld besparen: Ja, er zijn misschien initiële kosten, maar denk aan de besparingen op lange termijn. Je geeft minder flessenwater uit, wat een groot verschil kan maken voor je portemonnee, vooral als je een drukke zaak hebt.
 • Gemakkelijke toegang: Een eigen watersysteem of waterkoeler betekent dat iedereen gekoeld water of water op kamertemperatuur kan pakken wanneer hij maar wil. Je hoeft niet steeds flessen voor eenmalig gebruik aan te vullen en weg te gooien.
 • Een boost voor je merk: Laten zien dat je schoon en veilig drinkwater belangrijk vindt, kan het imago van je restaurant een flinke boost geven. Het bouwt vertrouwen en loyaliteit op bij klanten die waarde hechten aan gezondheid en duurzaamheid.
 • Afgestemd op je behoeften: Elk restaurant is uniek, net als jouw behoeften. Of je nu een klein aanrecht model of een groter vrijstaand model nodig hebt, er is een reeks drinkwatersystemen of -koelers beschikbaar die aan jouw specifieke eisen voldoen.

Zoals je kunt zien, biedt het hebben van een drinkwatersysteem of waterkoeler in je restaurant een heleboel voordelen. Het gaat niet alleen om het voldoen aan de regelgeving – het gaat ook om het verbeteren van de klanttevredenheid, het bevorderen van duurzaamheid en het besparen van geld op de lange termijn. Dus waarom wachten? Het is tijd om van een watersysteem of waterkoeler een prioriteit te maken in je restaurant.

Drinkwatersysteem kopen restaurant

Waterkoeler zonder flessen

Als het gaat om het runnen van een restaurant, kan het afwegen van de voordelen van waterkoelers zonder flessen ten opzichte van traditionele waterkoelers met flessen heel interessant zijn. We bekijken hier verschillende invalshoeken, waaronder kosteneffectiviteit, milieuvoetafdruk, gemak en algehele operationele efficiëntie. Laten we eens kijken hoe waterkoelers zonder flessen geld kunnen besparen en de efficiëntie in restaurants kunnen verhogen:

Geld besparen met een drinkwatersysteem

 • Initiële kosten: Natuurlijk zijn de aanloopkosten voor het installeren van een waterkoeler zonder flessen misschien wat hoger dan voor het kopen van traditionele waterkoelers met flessen. Maar als je naar de lange termijn kijkt, overtreffen de besparingen die je maakt gemakkelijk de initiële kosten. Met waterkoelers zonder flessen neem je afscheid van het voortdurend kopen van water in flessen, wat je lopende bedrijfskosten aanzienlijk kan verlagen.
 • Operationele kosten verlagen: Door over te schakelen op waterkoelers zonder flessen kunnen restaurants de terugkerende kosten voor het kopen van flessenwater, de opslag van flessen en de kosten voor leveringen aanzienlijk verlagen. Bovendien kost het in topconditie houden van een waterkoeler zonder flessen over het algemeen minder dan het beheren van de voorraad en het omgaan met lege flessen.

Milieu

 • Minder plastic afval: Met waterkoelers zonder flessen heb je geen plastic flessen voor eenmalig gebruik nodig, wat betekent dat je de hoeveelheid plastic afval die je restaurant produceert drastisch vermindert. Het is een geweldige manier om duurzaamheidsdoelen te halen en te laten zien dat je milieuvriendelijk bezig bent.
 • Verklein je koolstofvoetafdruk: Het weggooien van het transport en de productie van plastic flessen voor eenmalig gebruik betekent dat waterkoelers zonder flessen je restaurant kunnen helpen zijn CO2-voetafdruk te verkleinen. Minder uitstoot betekent dat je een steentje bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering en het behoud van het milieu.
 • Water besparen: Flesloze waterkoelers maken vaak gebruik van filtratiesystemen die je toegang geven tot gezuiverd leidingwater, waardoor je minder flessen water nodig hebt die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen of gemeentelijke voorraden. Het is een slimme manier om water te besparen door optimaal gebruik te maken van de bronnen die we al hebben.

Soepele werking van een waterkoeler

 • Nooit eindigende watertoevoer: De waterkoelers zonder flessen zijn rechtstreeks aangesloten op de watervoorziening van je restaurant en zorgen voor een constante stroom gezuiverd water zonder dat je flessen hoeft bij te bestellen of te vervangen. Dit betekent dat je personeel en klanten altijd toegang hebben tot schoon drinkwater.
 • Ruimtebesparend: In tegenstelling tot traditionele waterkoelers met flessen die opslagruimte voor flessen nodig hebben, zijn waterkoelers zonder flessen netjes en compact en nemen ze geen extra vloeroppervlak in beslag. Je kunt je ruimte dan efficiënter gebruiken voor andere operationele behoeften of zitplaatsen voor klanten.
 • Onderhoud zonder gedoe: Flesloze waterkoelers hebben meestal minder onderhoud nodig dan hun gebottelde tegenhangers. Routinetaken zoals het vervangen van filters en het ontsmetten van het systeem gaan eenvoudiger en sneller, waardoor je dagelijkse restaurantactiviteiten minimaal worden onderbroken.

Waterkoeler voor een restaurant kopen

Als je op zoek bent naar de perfecte waterkoeler voor je restaurant, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Je wilt dat hij voldoet aan de behoeften van je restaurant en schoon, dorstlessend water biedt aan je klanten en personeel.

 • Budget: Allereerst moet je uitzoeken hoeveel je je kunt veroorloven om uit te geven aan een waterkoeler. Dit zal je helpen om je opties te beperken en te vermijden dat je over je budget gaat.
 • Capaciteit: Bedenk hoeveel mensen er elke dag binnenkomen. Hoe drukker het in je restaurant is, hoe groter de waterkoeler die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat iedereen aan zijn trekken komt zonder steeds bijgevuld te worden.
 • Ruimte: Kijk naar de ruimte die je hebt om mee te werken. Je zult een waterkoeler willen vinden die precies in de beschikbare ruimte past zonder dat je klanten of personeel er last van hebben.
 • Filtratie systeem: Kijk uit naar waterkoelers met een effectief filtersysteem. Deze verwijderen onzuiverheden en verbeteren de smaak en kwaliteit van het water. Je klanten zullen het frisse, schone water bij elke slok waarderen. Meer info over gefilterd water restaurant
 • Dispenser mogelijkheden: Bedenk welk doseer systeem het beste werkt voor jouw restaurant. Misschien geef je de voorkeur aan dispensers met drukknoppen, of misschien aan kranen met hendel of dispensers zonder aanraking om hygiënische redenen.
 • Onderhoudsvereisten: Zoek uit hoeveel onderhoud een waterkoeler nodig heeft. Zoek een unit die makkelijk te onderhouden is, zodat je zeker weet dat hij altijd optimaal werkt en aan de hygiëne normen voldoet.
 • Energie-efficiëntie: Overweeg een waterkoeler die energiezuinig is om je kosten laag te houden en je impact op het milieu te verminderen. Units met automatische uitschakel functies en milieuvriendelijke koelmiddelen zijn een goede keuze.
 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid: Kies voor een waterkoeler van een fabrikant die bekend staat om zijn betrouwbare, duurzame apparatuur. Dit zorgt ervoor dat je koeler lang meegaat en vermindert het risico op storingen of defecten, wat kan leiden tot stilstand en extra onderhoudskosten.

Kies een waterkoeler die past bij het budget van je restaurant, die je capaciteitsbehoeften aankan, die in je ruimte past en die aansluit bij je onderhoud voorkeuren. Geef ook prioriteit aan een waterkoeler met efficiënte filtratie, handige uitgifte, energiezuinigheid en duurzaamheid. Als je al deze factoren in overweging neemt, vind je een waterkoeler die voldoet aan alle behoeften van je restaurant en die je klanten en personeel altijd schoon en verfrissend water geeft.


Drinkwatersysteem of waterkoeler onderhouden

In de restaurantbranche is het van het grootste belang om hoge normen voor netheid en veiligheid te handhaven. Dit geldt niet alleen voor ruimtes waar voedsel wordt bereid, maar ook voor watersystemen. Restaurants zijn voor meerdere aspecten van hun activiteiten afhankelijk van hun drinkwatersystemen, van het serveren van dranken tot koken en schoonmaken. Daarom moeten deze systemen effectief en veilig functioneren.

 • Voldoen aan voorschriften: In België, net als in veel andere landen, zijn er strikte regels voor de levering van drinkwater in restaurants. Deze voorschriften schrijven voor dat drinkwater veilig moet zijn om te drinken en vrij van schadelijke verontreinigingen. Professionele diensten hebben de kennis en expertise om ervoor te zorgen dat je watersysteem aan deze normen voldoet.
 • Expertise en ervaring: Het onderhoud van een watersysteem is een complexe taak die een grondige kennis vereist van sanitair, waterchemie en hygiënepraktijken. Professionele diensten beschikken over deze expertise en kunnen daarom een grondigere en effectievere service bieden dan een doe-het-zelf-aanpak.
 • Toegang tot gespecialiseerde apparatuur: Professionele diensten hebben toegang tot gespecialiseerde apparatuur die restauranthouders misschien niet zo snel tot hun beschikking hebben. Deze apparatuur kan worden gebruikt om de waterkwaliteit te testen, lekken op te sporen en andere belangrijke taken uit te voeren.
 • Regelmatige onderhoudsschema’s: Een professionele service kan regelmatig onderhoudsschema’s opstellen om ervoor te zorgen dat je watersysteem altijd in optimale conditie is. Dit kan problemen voorkomen en de levensduur van je systeem verlengen.
 • Snelle reactie bij problemen: Als er zich een probleem voordoet met je watersysteem, kan een professionele service snel en effectief reageren. Dit kan de stilstandtijd tot een minimum beperken en verdere schade aan je systeem voorkomen.
 • Kosteneffectiviteit: Hoewel het inhuren van een professionele service een extra uitgave lijkt, kan het je op de lange termijn juist geld besparen. Regelmatig onderhoud kan dure reparaties en vervangingen voorkomen, en een goed onderhouden watersysteem kan de efficiëntie verbeteren en de waterrekening verlagen.
 • Gemoedsrust: De wetenschap dat je watersysteem wordt onderhouden door professionals kan je gemoedsrust geven. Je kunt je richten op het runnen van je restaurant, in de wetenschap dat je watersysteem in veilige handen is.
 • Gezondheid en veiligheid: Tot slot kan een goed onderhouden watersysteem helpen om de gezondheid en veiligheid van je klanten en personeel te beschermen. Dit is vooral belangrijk in de restaurantbranche, waar de veiligheid van eten en drinken van het grootste belang is.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen het watersysteem van je restaurant zelf te onderhouden, betekent de complexiteit en het belang van deze taak dat je dit het beste kunt overlaten aan professionals. Door te investeren in professioneel onderhoud van het watersysteem kun je ervoor zorgen dat je restaurant veilig en efficiënt werkt en je klanten de best mogelijke ervaring biedt.