Barrel sauna voor tuin

Barrel sauna voor tuin

Barrel sauna’s worden steeds meer de favoriete toevoeging aan buitenruimtes, vooral voor mensen die hun tuin willen opvrolijken zonder al te veel ruimte in te nemen. Door hun unieke ontwerp en vorm passen ze perfect in tuinen waar elke centimeter telt.

Dit is waarom een barrel sauna precies is wat je tuin nodig heeft:

 • Perfect formaat: Dankzij hun ronde vorm nemen barrel sauna’s minder ruimte in beslag dan traditionele doosachtige constructies. Dit maakt het makkelijker om er een in een gezellig hoekje van je tuin te zetten.
 • Ziet er geweldig uit: Met hun rustieke charme kunnen barrel sauna’s de natuurlijke schoonheid van je tuin versterken. In plaats van op te vallen als een zere duim, gaan ze naadloos op in het buitenleven.
 • Eenvoudig op te zetten: De meeste barrel sauna’s worden geleverd als voorgesneden bouwpakketten die je in elkaar kunt zetten zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Het is perfect voor kleine tuinen waar het verplaatsen van grote spullen een gedoe kan zijn.
 • Warmt efficiënt op: De gebogen wanden van een barrel sauna helpen de lucht op natuurlijke wijze te circuleren, waardoor de ruimte gelijkmatig en snel wordt verwarmd. Bovendien bespaart het energie!
 • Duurzaam gebouwd: Omdat ze vaak gemaakt zijn van eersteklas hout zoals cederhout, zijn barrel sauna’s gebouwd om verschillende weersomstandigheden aan te kunnen. Het is niet zomaar een voorbijgaande toevoeging; het is een blijvertje.
 • Ventilatie is de sleutel: Vatsauna’s hebben ingebouwde ventilatie voor een veilige en comfortabele omgeving. Dit is vooral belangrijk in kleinere tuinen waar de sauna dicht bij het huis staat.
 • Maak hem van jou: Zelfs met hun standaardvorm kun je nog steeds een persoonlijk tintje geven aan barrel sauna’s. Kies uit verschillende maten, raamopeningen en kachels om er een unieke sauna van te maken.
 • Meer dan alleen een sauna: Het toevoegen van een barrel sauna aan je kleine tuin kan de hele sfeer veranderen. Het gaat niet alleen om de sauna; het gaat om het creëren van een persoonlijk wellness-retraite thuis.

Dus als je op zoek bent naar een manier om een wellness element aan je kleine tuin toe te voegen, dan kan een barrel sauna je antwoord zijn. Met zijn compacte ontwerp, natuurlijke esthetiek en praktische gebruik is het een ideale keuze die zowel waarde als plezier aan je huis toevoegt.

Barrel sauna voor tuin

Barrel sauna verplaatsen

Een sauna in een ton is een fantastisch idee! Het gaat niet alleen om de ontspanning, maar ook om de gezondheidsvoordelen. Als u erover denkt om er een te laten installeren of als u er al een hebt en zich afvraagt of u hem kunt verplaatsen, dan is dit een kleine tip – het is absoluut mogelijk, maar het vergt wel een beetje zorgvuldige planning. De verhuizing kan iets anders zijn, afhankelijk van de bouw van de sauna, de grootte of de gebruikte materialen. Laten we eens kijken naar een aantal dingen waar u rekening mee moet houden:

 • Grootte en gewicht: Barrel sauna’s zijn er in alle soorten en maten, en ze kunnen behoorlijk wat gewicht in beslag nemen. Hoe groter de sauna, hoe lastiger te verplaatsen. Als je goed naar de afmetingen en het gewicht kijkt, weet je of je speciale apparatuur of een paar extra handen nodig hebt.
 • Bouwmaterialen: De meeste barrelsauna’s zijn gemaakt van hout, dat een beetje delicaat kan zijn als er niet goed mee wordt omgegaan. Als je weet van wat voor soort hout je sauna is gemaakt en hoe het zich gedraagt, kun je zien hoe je het uit elkaar haalt en weer in elkaar zet zonder schade aan te richten.
 • Basis en grondwerk: De grond waarop uw sauna staat is superbelangrijk om hem stabiel te houden. Als u de sauna gaat verplaatsen, zorg er dan voor dat de nieuwe locatie een vergelijkbare, vlakke ondergrond heeft zodat uw sauna rechtop blijft staan en optimaal blijft werken.
 • Uit elkaar halen: Afhankelijk van hoe uw sauna is gebouwd, moet u hem misschien gedeeltelijk of helemaal uit elkaar halen om hem te verplaatsen. Dit kan lastig zijn en vereist inzicht in de structuur en zorgvuldige behandeling van elk onderdeel.
 • Transport: Hoe u uw sauna verplaatst, hangt af van de grootte en het gewicht. Voor de grotere exemplaren hebt u misschien speciale spullen nodig, zoals een aanhanger of zelfs een kraan.
 • In elkaar zetten: Zodra u de sauna naar zijn nieuwe plek hebt verplaatst, moet u hem voorzichtig weer in elkaar zetten. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat alle onderdelen goed vastzitten en dat de sauna goed beschermd is tegen weersomstandigheden.
 • Elektrische aansluitingen: Als uw sauna een elektrische kachel of verlichting heeft, moet u nadenken over het loskoppelen en weer aansluiten van de elektrische onderdelen. Misschien hebt u zelfs een gecertificeerde elektricien nodig om ervoor te zorgen dat alles veilig is en aan de normen voldoet.
 • Vergunningen en regels: Vergeet niet de plaatselijke regels en voorschriften voor het plaatsen van sauna’s te controleren. Het verplaatsen van je sauna kan betekenen dat je nieuwe vergunningen of inspecties nodig hebt om er zeker van te zijn dat alles in orde is op de nieuwe plek.

Het is dus zeker mogelijk om een barrelsauna te verhuizen, maar je moet het wel goed plannen en zorgvuldig doen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Je kunt ook praten met professionals die verstand hebben van het plaatsen van sauna’s of het verplaatsen van grote bouwwerken. Zij kunnen je goed advies en hulp geven. Houd deze punten in gedachten en je zult je sauna in een mum van tijd op zijn nieuwe plek hebben staan!